Close

Naujas Lietuvos rekordas: „Hyundai KONA EV“ be krovimo įveikė rekordinius 874,9 km!

„Hyundai KONA“ elektromobilio akumuliatoriaus veikimo laikas buvo išbandytas Pernu mieste esančioje „Audru“ trasoje. Be 64 kWh „KONA“ taip pat buvo išbandytas „IONIQ Electric“ (38 kWh), kuris nuvažiavo rekordinius 529,4 km, o vidutinės elektros sąnaudos buvo 7,1 kWh (oficialūs gamyklos duomenys – 13,8 kWh).

Spalio 6 d., 8.15 val., „Audru“ trasoje, „Hyundai Motor Baltic“ pradėjo originalius bandymus (hypermiling), norėdama išbandyti didžiausią įmanomą 64 kWh „KONA EV“ nuvažiuojamą atstumą. Rugpjūčio mėnesį „Hyundai Motor“ kolegos iš Vokietijos atliko panašų bandymą „Lausitzring“ trasoje Vokietijoje, todėl Baltijos šalių importuotojas kartu su žurnalistais nusprendė atlikti tą patį bandymą ir išbandyti elektromobilius ankstyvo rudens sąlygomis. Siekiant sąžiningumo visų automobilių įkrovimo lizdų dangteliai buvo užklijuoti specialiais lipdukais.

Nepaisant vėjuoto ir atšiauraus rudens oro, „KONA“ elektromobiliai (64 kWh) nuvažiavo rekordinius 874,9 km ir 836,9 km. Automobilių energijos sąnaudos buvo atitinkamai 7,4 kWh ir 7,5 kWh. Oficialus rodiklis pagal WLTP metodiką yra 14,7 kWh / 100 km. Oficialus gamyklos nuvažiuojamas atstumas pagal WLTP yra 484 km.

Bandymai nepertraukiamai truko 35 valandas, iš viso bandymuose dalyvavo 8 skirtingi vairuotojai – Estijos ir Lietuvos automobilizmo žurnalistai bei „Hyundai Motor Baltic“ darbuotojai. Po kiekvienos dviejų valandų pamainos platintojo atstovas fiksuodavo rodmenis ir užtikrindavo, kad pamainos pasikeitimas būtų kuo sklandesnis. Antra finišavusi „KONA“ trasoje išbuvo 33 valandas ir 56 minutes iš eilės.

Geriausią rezultatą pasiekė vienas važiavęs Lietuvos žurnalistas Vitoldas Milius, kuris važiavo 35 valandas iš eilės ir savo asmeninį „KONA EV“ rekordą pagerino 164,73 km. Ankstesnį rekordą Milius pasiekė 2019 metais važiuodamas Vilniaus gatvėmis ir plentu, per tą laiką be papildomo krovimo su „KONA EV“ per 30 valandų nuvažiavęs 710,17 km.

„Hyundai IONIQ“ vienu įkrovimu per 21 valandą įveikė 529,4 km  (oficialus gamyklos rodiklis pagal WLTP – 311 km), užfiksuodamas 7,1 kWh elektros energijos suvartojimą.

Visose Baltijos šalyse per pirmuosius devynis 2020 m. mėnesius „Hyundai KONA“ yra trečias pagal perkamumą elektromobilis.