Close

Naujasis „Hyundai i20“ ir 10 jo patobulinimų

„Hyundai Motor“ neseniai pristatė atnaujinto dizaino i20 modelių gamą. Taip pat čia įdiegti naujos „Hyundai SmartSense“ saugumo sistemos. Pristatome 10 puikių naujojo „Hyundai i20” sprendimų.

Pirmoji i20 karta 2008 metais buvo pristatyta Paryžiaus automobilių parodoje. Modelį gamino iki 2014 metų. Tų pačių metų lapkritį Europoje „Hyundai“ pristatė jau antrąją i20 kartą.

Švęsdami naujojo i20 pristatymą, surinkome 10 smagių faktų apie šviežiausią „Hyundai Motor“ modelį.

1. Stilinga ir moderni išvaizda

Naujasis penkių durų i20 gali pasigirti atnaujintu dizainu. Patobulintame priekiniame buferyje sumontuotos firminės „Hyundai“ laiptuotos grotelės, kurias paryškina natūraliai įgaubtos grakščios linijos. Tiek penkių durų i20, tiek „i20 Active” gale atnaujinti buferiai ir žibintai, todėl automobilis atrodo dar dinamiškesnis.

2. Trys skirtingi i20 kėbulo tipai

Naująjį i20 galima rinktis iš trijų kėbulo tipų: penkių durų hečbeko, trijų durų kupe ir „i20 Active” krosoverio. Pirkėjams taip pat bus pasiūlyti du skirtingi benzininiai varikliai.

3. Dabar ir su 7 laipsnių automatine pavarų dėže ir dviem važiavimo režimais

Visoje i20 modelių serijoje montuojamas 1 litro „Kappa T-GDI“ variklis. Jį galima rinktis iš dviejų galingumų: 100 AG su penkių laipsnių mechanine pavarų dėže ir 120 AG su šešių laipsnių mechanine pavarų dėže.

Taip pat pirmąkart „Hyundai i20” galima įsigyti su 7 laipsnių automatine pavarų dėže su dviguba sankaba (7DCT). Tokiame modelyje vairuotojas galės rinktis „Normal“ ir „Sport“ važiavimo režimus.

4. „Idle Stop and Go“ sistema

Darbar „Idle Stop and Go (ISG)“ sistema yra visų trijų i20 modelio versijų standartinėje įrangoje. Ji gerokai prisidės prie geresnio variklio efektyvumo, mažesnių degalų sąnaudų ir CO2 emisijų. ISG automatiškai išjungia variklį, kai automobilis sustoja, todėl vairuotojai mieste galės džiaugtis sumažėjusiomis degalų sąnaudomis.

5. i20 vairuotojai gali personalizuoti savo automobilį

Penkių durų i20 hečbekas turės panoraminį stogą. Taip pat jį bei „i20 Active” modelį galima užsisakyti su „Phantom Black“ juodu stogu, taigi automobilis bus dar labiau išskirtinis.

Kėbulą galima rinktis iš dešimties išskirtinių spalvų, iš kurių trys yra visiškai naujos: „Tomato Red“ raudonos, „Champion Blue“ mėlynos ir „Clean Slate“ melsvos bei jau pažįstamų „Passion Red“ raudonos, „Aqua Sparkling“ baltos, „Cashmere Brown“ rudos, „Sleek Silver“ sidabrinės, „Stardust“ pilkos, „Polar White“ baltos ir„Phantom Black“ juodos.

6. Personalizavimo galimybės salone

Klientai galės rinktis ne tik iš plataus kėbulo spalvų asortimento, bet ir salono. „Blue“ komplektacijos interjere yra mėlynos spalvos intarpas, kuris eina per visą prietaisų skydelį ir vidines durų rankenėles. Taip pat galima rinktis „Red Point“ arba „Blue Point“ interjerų raštus, kuriuose yra raudonos ir mėlynos spalvų akcentų.

7. „Hyundai SmartSense“ saugos sistemos

Gamintojas naujajame i20 įdiegė „Hyundai SmartSense“ saugumo sistemą, todėl dabar modelis atitinka aukščiausius Europos automobilių saugumo reikalavimus. Šiame vairuotojo asistentų pakete rasite patobulintų aktyvaus ir pasyvaus saugumo technologijų.

8. Platus aktyvių saugumo sprendimų sąrašas

i20 gali būti komplektuojamas su eismo juostų kirtimo įspėjimo sistema (angl. Lane Departure Warning System (LDWS), kuri simboliu ekrane ir garsiniu signalu įspėja vairuotoją, jei automobilis pradeda nukrypti nuo trajektorijos. Tai gali apsaugoti nuo galimų susidūrimų.

Juostų laikymosi asistentas (angl. Lane Keeping Assist (LKA) pagal automobilio poziciją kelyje praneša vairuorojui apie nesaugų manevravimą, kai greitis yra didesnis nei 60 km/val. Tuo tarpu vairuotojo dėmesingumo įspėjimo sistema (angl. Driver Attention Warning (DAW) stebi vairuotojo judesius ir perspėja jį, jei jo reakcija lėtėja ar vairavimas tampa pavojingas.

Papildomai pasirenkamas susidūrimo išvengimo asistentas (angl. Fordward Collision-Avoidance Assist (FCAA) naudoja priekyje esančius radarus ir kameros jutiklius, kad praneštų vairuotojui apie avarines situacijas arba stabdytų, jei to prireiktų.

9. Naujos ir patobulintos junglumo funkcijos

Naujasis i20 gali pasigirti naujomis ir patobulintomis junglumo funkcijos, kurios sklandžiai į automobilio informacinę sistemą prijungia vairuotojo išmanųjį telefoną. Klientai gali rinktis iš keturių garso sistemų, tarp kurių – naujoji sistema su 7 colių įstrižainės ekranu. Pastarojoje veikia „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ paslaugos, todėl ekrano pagalba galima naudotis visomis išmaniojo telefono funkcijomis.

10. Unikali penkerių metų garantija be ridos apribojimų

Visi trys i20 serijos modeliai Europoje parduodami su penkerių metų perleidžiama garantija be ridos apribojimų. Taip gamintojas ir toliau įrodo savo modelių kokybę ir patikimumą.