Close

„Hyundai“ IONIQ 5 – geriausias 2022 metų šeimos automobilis

Vokietijos leidinio „AUTO Straßenverkehr“ (Automobilių eismas) skaitytojų apklausoje IONIQ 5 laimėjo „Metų šeimos automobilio 2022“ titulą dizaino ir technologijų kategorijose.

„Hyundai“ IONIQ 5 elektromobilio sėkmė lyginamose bandymuose, atnešusi prestižinį „Pasaulio metų automobilio“ apdovanojimą ir daugybę „Metų automobilio 2022“ apdovanojimų Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Danijoje, Estijoje ir Šveicarijoje tęsiasi. Vokietijos komercinis žurnalas „Auto Straßenverkehr“ išrinko šį modelį „Metų šeimos automobiliu 2022“ dizaino ir technologijų kategorijose.

IONIQ 5 nugalėjo dviejose – dizaino ir technologijų – kategorijose, už nugaros palikdamas 81 konkurentą 25 000–35 000 eurų kainų kategorijoje su bent 400 litrų bagažo talpa. Šiais metais internetinėje apklausoje dalyvavo per 10 000 žurnalo skaitytojų.

Dėl kelių „Hyundai“ IONIQ 5 funkcijų kelionė šiuo automobiliu yra tokia pat smagi kaip ir pati vieta, į kurią važiuojama. IONIQ 5 sujungia komfortą ir novatoriškas technologijas. Šis modelis vienodai patogus vairuotojui ir keleiviams, įskaitant ir vaikus.

Kompaktiškame IONIQ 5 kėbule su trijų metrų atstumu tarp ašių pavyko sukurti D segmento saloną. Su daugybe naujoviškų funkcijų, tokių kaip 140 mm pasislenkanti centrinė konsolė ir nulenkiamos bei 135 mm pastumiamos galinės sėdynės, šį automobilį galima įvairiai pritaikyti. „Premium“ įrangos lygio automobiliuose yra „Relaxation“ vairuotojo sėdynė – ji turi iššokančią kojų atramą ir vienu mygtuko paspaudimu nulenkiamą atlošą. „Ultimate“ įrangos lygio modeliuose tokias pačias funkcijas turi ir priekinė keleivio sėdynė.

Neseniai 2023 metams atnaujintas IONIQ 5 dabar turi didžiausią 77,4 kWh bateriją ir baterijos pašildymo funkciją greitam įkrovimui keliaujant. Su įkrovimo iš automobilio (V2L) funkcija IONIQ 5 dabar yra maitinimo šaltinis ant ratų, kurio energiją galima panaudoti dideliems ir mažiems elektroniniams įtaisams įkrauti. Su V2L funkcija galima panaudoti iki 3.6 kW elektros energijos.

Į standartinę IONIQ 5 įrangą taip pat įeina apdovanojimus pelniusi „Hyundai Bluelink“ telematikos paslauga ir telefono programėlė, kuria galima nuotoliniu būdu valdyti automobilio šildymą, įkrovimą ir durų užraktą. Dabar pasirinktą maršrutą galima lengvai nusiųsti iš telefono į automobilio navigacijos sistemą.